Begeleide meditatie voor innerlijke rust

Home » Begeleide meditatie voor innerlijke rust

Ervaar diepe ontspanning en innerlijke rust met deze begeleide meditatie inclusief audio opname. Ontdek je stille plek, verminder stress en kom dichter bij jezelf in slechts tien eenvoudige stappen

1. Begin met het sluiten van je ogen

Begin je meditatie door rustig je ogen te sluiten. Dit helpt je om je te concentreren en je voor te bereiden op de trance die je gaat ervaren.

2. Focus op je ademhaling

Observeer je ademhaling. Door je aandacht hierop te richten, zul je merken dat je dieper in de trance zakt en je meer ontspannen voelt.

3. Geluiden van buiten negeren

Hoewel je wellicht geluiden van buitenaf hoort, zal je merken dat deze afnemen naarmate je je meer focust op je ademhaling en dieper in meditatie gaat.

4. Vind je stille plek

Door je ademhaling te volgen, kom je uiteindelijk op een stille plek in jezelf. Deze plek is een bron van rust en stilte, die je helpt om dichter bij jezelf te komen.

5. Laat gebeuren wat wil gebeuren

Sta jezelf toe om los te laten en te ervaren wat er gebeurt zonder oordeel. Laat de meditatie zijn gang gaan en ontdek wat er in je opkomt.

6. Verken je stille plek

Neem de tijd om je stille plek te verkennen. Wat zie, hoor, en voel je daar? Deze plek is altijd aanwezig, ongeacht wanneer je ernaar terugkeert.

7. Wees bewust van je onbewuste geest

Je onbewuste geest weet meer dan je bewuste geest. Wees open voor wat je onbewuste geest je wil laten zien en vertrouw op dit proces tijdens de meditatie.

8. Geniet van de stilte

Geniet van de stilte en de rust die je vindt op je stille plek. Deze ervaring kan je helpen om stress te verminderen en je geest te verhelderen.

9. Sta jezelf toe om simpelweg te zijn

Op je stille plek hoef je niets te doen, alleen maar te zijn. Dit helpt je om volledig te ontspannen en de voordelen van meditatie te ervaren.

10. Sluit de meditatie af

Wanneer je klaar bent, kom langzaam weer terug naar het hier en nu. Begin weer meer te horen en te voelen, en open je ogen wanneer je er klaar voor bent.

“Het verkennen van mijn onbewuste geest heeft me zoveel over mezelf geleerd. Echt een unieke ervaring.” — Marieke

Reviews

★★★★★
"Leren mediteren heeft mijn dagelijkse leven zoveel kalmer gemaakt. Kan niet meer zonder."
(Dirk, Adviseur)
★★★★★
"Meditatie was nieuw voor mij, maar wat een verschil maakt het! Echt een eye-opener."
(Lotte, consultant)
★★★★★
"Ik sta versteld hoeveel ik over mijn onbewuste geest heb geleerd. Het heeft alles veranderd."
(MILAN, MARKETEER)

Doen: regelmatig meditaties ontvangen om persoonlijk te groeien?

Wil je regelmatig nieuwe audiomeditaties en andere tips ontvangen?

Dank je!

Pin It on Pinterest