De stille plek in jezelf

Home » De stille plek in jezelf

Ontdek innerlijke rust door meditatie en visualisatie. Leer technieken om een stille plek in jezelf te vinden en balans in je leven te brengen. Verken methoden voor mentale ontspanning en persoonlijke groei.

1. Ogen sluiten en aankomen in het moment

Sluit je ogen en breng je aandacht naar het huidige moment. Laat de drukte van het weekend los en voel dat een nieuwe week begint, zodat je je kunt richten op mindfulness en innerlijke rust.

2. Bewust ademen

Adem diep in en uit. Voel hoe de lucht naar beneden trekt naar je buik. Stel je voor dat elke ademhaling dieper wordt, gebruik makend van ademhalingsoefeningen en diepe ademhalingstechnieken.

3. Verbinding met innerlijke rust

Bij elke ademhaling merk je dat het stiller om je heen wordt. Voel hoe je steeds meer in je eigen wereldje komt en je verbinding maakt met innerlijke rust en ontspanning.

4. Visualisatie van de stille plek

Visualiseer een stille plek in jezelf. Voel waar deze plek zich bevindt en ga in gedachten naar deze rustige ruimte door visualisatie meditatie en het vinden van innerlijke stilte.

5. Vorm en kleur van de stille plek

Stel je de vorm en kleur van je stille plek voor. Welke kleur associeer je vandaag met deze plek? Bekijk de diepte en schakeringen van deze kleur terwijl je je visualisatie voortzet.

6. Diepere ademhaling en ontspanning

Voel hoe je ademhaling steeds dieper wordt en hoe je verder wegzakt in een staat van rust. Bij elke ademhaling wordt het stiller om je heen, wat zorgt voor ontspanning en gebruik van diepe ademhalingstechnieken.

7. Gebruik van de stille plek

Herinner jezelf eraan dat je op elk moment van de dag naar deze stille plek kunt terugkeren voor focus en rust, vooral wanneer je wordt meegetrokken door dagelijkse beslommeringen.

8. Verblijven op de stille plek

Maak je verblijf op deze stille plek aangenaam en comfortabel. Stel je voor dat je bijvoorbeeld in een warm bad zit of in de natuur bent, waar je volledig tot rust komt door rustgevende ademhalingsoefeningen en meditatie.

9. Ontspanning van het lichaam

Vraag je lichaam om zich volledig te ontspannen op deze plek. Of je nu zit, ligt in het gras, of op een boomstam zit, voel hoe je lichaam zich ontspant en je volledig jezelf voelt, bevorderd door mindfulness en ontspanning.

10. Terugkeren naar het dagelijkse bewustzijn

Bereid je voor om langzaam terug te keren naar het dagelijkse bewustzijn. Merk de geluiden om je heen op en neem de stilte van je innerlijke plek mee de dag in. Sluit de meditatie rustig af en begin je dag met hernieuwde focus en rust, ideaal voor meditatie om de dag te beginnen.

“Het verkennen van mijn onbewuste geest heeft me zoveel over mezelf geleerd. Echt een unieke ervaring.” — Marieke

Reviews

★★★★★
"Leren mediteren heeft mijn dagelijkse leven zoveel kalmer gemaakt. Kan niet meer zonder."
(Dirk, Adviseur)
★★★★★
"Meditatie was nieuw voor mij, maar wat een verschil maakt het! Echt een eye-opener."
(Lotte, consultant)
★★★★★
"Ik sta versteld hoeveel ik over mijn onbewuste geest heb geleerd. Het heeft alles veranderd."
(MILAN, MARKETEER)

Doen: regelmatig meditaties ontvangen om persoonlijk te groeien?

Wil je regelmatig nieuwe audiomeditaties en andere tips ontvangen?

Dank je!

Pin It on Pinterest